SYNNYTYSKERTOMUS

Tiistaina vihdoin jatkettiin siitä, mihin sunnuntaina jäätiin. Maanantai tuossa välissä oli ihan kummallinen, Jadepossu oli normaaliakin normaalimpi; leikki Minnin kanssa, ei kehrännyt, ei kerjänyt huomiota tai hellyyttä.

Synnytys alkoi tiistaiaamuna limatulpan irtoamisella, mikä ei suinkaan tapahtunut kerralla, vaan pyllystä roikkuvaa limatulppaa paettiin takajalkaa ravistellen [tässä vaiheessa kasvattaja ajatteli, ettei tulevalla emolla ole hajuakaan koko hommasta - eli mitäköhän vielä edessä?]

Eeva jäi päivystämään synnytystä makuuhuoneeseen pentupesän äärelle, Liinan aikoessa syödä pikaisen aamupalan sohvalla. Mutta Possulle tämä järjestely ei kelvannut, vaan makuuhuoneen ovea aikansa raapimalla reitti Liinan luo oli selvä. Possu tuli sohvan luokse ja määrätietoisesti maukumalla tunki Liinan syliin. Ja samanten tulivat jo ensimmäiset supistuksetkin noin yhdeksän maissa, jolloin välittömästi pääsy saunaan estetiin uudelleen (ovi oli yön kiinni kaiken varalta). Liina nappasi kissan kainaloon ja kipin kapin takaisin pentupesään, joka muokattiin hyvin lämpimäksi "peittolaavuksi" kolmelle naiselle. Supistukset jatkuivat ja voimistuivat ja viimein ikuisuudelta tuntuvan odotuksen jälkeen ensimmäisen pennun pää alkoi näkyä. Kovasti joutui Possu ponnistamaan, meni naama ihan tuskaruttuun supistusten aikana. 10.42 eka pentu oli kokonaan ulkona ja Possu yllättävän vähän ihmeissään ensikertalaiseksi. Heti alkoi kova pesu, josta onneksi myös pentu sai osansa.. Istukka tuli muutaman minuutin kuluttua ja upposi parempiin suihin samantien.

Toinen pentu syntyi kolmella ponnistuksella klo 11.00. Todella kiharainen suloisuus. Ja jälleen Possu ahkerasti hoito pesemisen jne.

380084.jpg

Kolmaskin pentu tuli nopeaa tahtia ja helposti, 37 minuuttia ekan syntymästä koko homma oli jo hoidettu ja kaikki sujui kuin itsestään (pesujärjestyskin oli ensin pentua, sitten Possua).

Kun kaikki pennut oli kuivia, punnitsimme ne.
Ekavekara "Tipu" 98 g
Tokakakara "Wille" 96g
ja kolmas kaveri "Pottu" 100g
Mukavan kokoisia muksuja. Kovin terhakoita ja virkeitä sekä ennenkaikkea nälkäisiä ja kovaäänisiä...

Äiti, vauvat, Minni ja kätilöt ovat oikein onnellisia!

380085.jpg